arival botswana - Reisverslag uit Harare, Zimbabwe van jors knoot - WaarBenJij.nu arival botswana - Reisverslag uit Harare, Zimbabwe van jors knoot - WaarBenJij.nu

arival botswana

Door: jorsknoot

Blijf op de hoogte en volg jors

04 Juni 2011 | Zimbabwe, Harare

we zijn uiteindelijk geariveerd in victoria falls, het was echt een hele zware reis, we zijn vertrokken op 1 juni om 12 uur en we zijn aangekomen op 2 juni om 16.00. maar dan zitten we ook echt op het camp. want eerst hadden we nog een dag moeten overnachten in johannesburg maar we konden het ticket zo wijzigen dat we direct aan sluiting hadden. dus hebben we ook nog een extra dag in vic falls. we waren alle 3 helemaal uitgeput van de reis. het was ook niet heel erg gemakelijk om van het vliegveld naar het camp te gaan. we moesten eerst al bij het vliegveld betalen voor het visa dat al voor dat we er kwamen door niemand was aangegeven. we moesten dus 80 dollard betalen, alleen om voor een half uur in het land te zijn (zambia). maar we hadden helemaal geen geld op zak en ook geprobeert om op het vliegveld te pinnen en de atm accepteerde alleen visa, wat we geen van 3 hadden. dus moest ik met creditcard geld opnemen bij een balie, dan balie wel want dat duurt weer een tijd. toen gingen we eindelijk met de taxi weg, naar de eerste grens botswanan, daar kregen we makelijk een visa, toen gingen we naar de volgende grens ook weer met een andere taxi omdat die de grens niet over mag. bij de grens aangekomen hadden we weer het probleem van de visa die we weer moesten betalen, maar het geld dat we op genomen hadden was alweer opgegaan aan de vorige visa en taxi, dus stonden we weer zonder geld. gelukkig hadden we nog 30 dollar over wat precies genoeg was om voor 1 persoon visa te halen. dus heeft nils die genomen en is in het dorp geld gaan pinnen. daar was inmiddels een hele tijd overheen gegaan voor dat hij terug was. en toen zaten we op het camp wat opzich aardig ging, alle 3 versleten en gauw gaan slapen. we hebben nog wel water gehaald en wat eten, wat heel duur is hier, in zimbabwe overigens. duuder dan in nederland. de volgende dag hebben we rustig daagje gehad. we zijn naar de victoria falls geweest, die in dit tijd van het jaar het meeste water heeft. dat was echt machtig om te zien, de falls is denk ik 1500 meter breed. het is een park dat je binnen moet om de falls te zien, maar de falls krijg je dan ook van uit elke hoek te zien. de spray die van de falls komt zie je ook van ver in de lucht. het gaat ook zeker 60 meter in de lucht. we liepen op somige plekken vlak lamgs de afgrond waar het water dus heel dichtbij is, aan het einde van de tour waren we drijfnat van de spray waar we langs liepen.
verder die dag hebben we in de zon gezeten en gerust.
de volgende dag zijn we sochtends vroeg naar de olifanten gegaan. om 6.30 in de ochtend. dat was echt heel heel mooi, mooier dan de falls eigenlijk. we hebben een rit op de olifanten gehad van ongeveer een uur, in een heel mooi park met een hele mooie stal en ranch. echt onvergetelijk. ik zat samen met veders op een olifant genaamd jog. dat was het alfa mannetje van de groep. de olifant dan he niet vaders.aan het einde van de rit stond een tamme cheeta ons op te wachten bij de ranch, die we mochten aaien. we hebben daar nog gegeten wat ook heerlijk was. een vergeten puntje over de eerste dag, onderweg naar de vic falls zijn we nog een traditioneel mannenkoor tegen gekomen die echt heel mooi konden zingen. nu gaan we rusten en later vandaag hebben we nogg een sunset cruise.
cheers jors nils toon

• 04 Juni 2011 - 14:54

Hetty:

Wow wat een vehaal zeg, ik hoop dat de terugreis wat gemakkelijker zal gaan. Dat koor vond jij zeker wel leuk Toon? Ze wisten zeker dat jij eraan kwam! Met shampo en de 6 kids gaat het helemaal goed, ze heeft er een dagtaak aan omze te verzorgen, maar ze doet het prima. Jongens ik hoop dat jullie een spectaculaire safari zullen hebben en liefs van ons allemaal.

• 05 Juni 2011 - 13:20

Ilena:

Wat ontzettend leuk om te lezen! En wat vreemd om Toon daar in de rimboe te zien! Zal wel een cultuurshock zijn:) Ik hoop dat je lekker door blijft schrijven en posten de komende 2 jaar! En ik ga binnenkort bij Shampoo kijken, m'n ma heeft al gezegd dat ik ze alle 7 daar moet laten.. :( Liefs uit t Buiteneinde!

• 06 Juni 2011 - 11:20

De Inpakkers:

wauw wat een avontuur , wel heel spannend hoor . we hangen het verhaal op in de kantine kan iedereen zien hoe stoer toon is . en duidelijk geen beren op de weg , maar olifanten ha ha , veel plezier

• 06 Juni 2011 - 16:06

Meisjes Van Keizersd:

ha jongens!wat een leuk verslag en wat een mooie foto's!!echt gaaf!we hebben ze net met de meisjes zitten kijken.we hebben nu een kleine indruk van al het moois wat jullie zien.de "Shampoo's"zijn daar ook iets groter zo te zien,haha!dikke kussen van ons allemaal!!nog lekker genieten he!

• 06 Juni 2011 - 16:35

Opa:

Hee Bob Sjors
    Het is te hopen dat je je scheermesjes bij je heb anders pakken ze je nog op
    voor landloperij want dat ziet er niet echt goed uit zo'n borstel op je kin
    waren we net gewend aan die ragebol op je hoofd en dan zien we nu dit weer
    het moet niet gekker worden
    GR. Opa

• 10 Juni 2011 - 23:08

Skinnie Chef:

foto`s werken nu gelukkig beter en nu surfen in jors baai (j-bay)