hawai`i 2
Door: jors
Blijf op de hoogte en volg jors
28 Februari 2012 | Nederland, Amsterdam
het is alweer een tijd geleden dat ik wat van mezelf heb laten horen. maar inplaats daarvan heb ik wel een goed verhaal om te schrijven. ik ben intussen een beetje van hawaii gaan houden, maar dat is niet geheel onbegrijpelijk toch. ik heb na een paar weken eindelijk een paar keer gesurft. het was niet heel bijzonder maar wel heel lekker, omdat je kan in je blote bast surfen, en dat voel heel lekker. ik heb geen surfboard hoeven kopen omdat ik ging meestal met een groepje surfen en ik kon altijd wel een surfboard van ze lenen. ik heb zelfs 1 keer gesurft eigenlijk bijna gesurft, met golven van 3,5 meter. ik had een surfboard geleent van 2 gasten uit australie, waar ik trouwens heel veel lol mee heb gehad/gemaakt. en we lagen pas 15 minuten in het water, en opeens kwam er hele grote set golven aan van misschien wel 5 meter. en iedereen in het water werd gespoel door die golf, dus ook ik. en mijn leash van mijn board brak, en opeens lag ik in het water tussen 5 meter golven zonder surfboard. niks aan de hand maar ik was zo bang dat het surfboard kompleet kapot was. maar later gingen we opzoek naar het board. en niks aan de hand. en tijdens dat ik daar in het water lag kwam er opeens een schildpad boven water, een meter van mij vandaan, almet al met al was het een hele grappige situatie. ik heb heel de tijd in het zuiden van het eiland oahu verbleven, en 1 week in het noorden. ik heb ook best veel gefeest. we gingen meestal met het zelfde groepje mensen van het hostel naar de bar, maar altijd op dagen dat er aanbiedingen waren, vaak een drankje voor 1 dollar. en dan vaak de volgende dag naar het strand, lekker luieren met muziek en snorkelen, soms ging ik wel voor anderehalf uur snorkelen. ik heb ook geprobeert om american football te kijken, maar die sport trekt mij niet echt, de regels die ze hebben begrijp ik niet. ik vind rugy meer mijn ding. ik heb in het hostel veel met een brasiliaan en een kerel van puerto rico op getrokken. waren hele relaxte gasten, ik mocht ook een paar keer in de auto van de brasiliaan ( thomas) slapen, dat kwam omdat ik had niet gereserveer voor een bed, en het was bijna altijd vol. maar hij had een grote bus waar een kompleet matras in paste. ik heb ook een paar keer in een hangmat geslapen. en de puerto ricon (kenneth) was zo grappig, hij was zo typisch. hij maakte zich nooit druk en was altijd relaxt en langzaam. en het grappige was dat zijn kamer genoot het tegenovergestelde was. ik ben mijn laatste 10 dagen naar andere eilanden gegaan. ik kwam aan de praat met een duitse, en op die manier ben ik met haar en haar vrienden naar het eiland hawaii (big island) en maui gegaan, wat echt heel gaaf was. eerst op het eiland hawaii waar we 6 dagen hebben verbleven, we hebben geen uur rust gehad. want de vrienden van de duitse (coral) hadden een heel strak schema gekregen van hun duitse travelbureau. gelukkig hadden hun een huurauto, en konden we overal naar toe. de eerste dag zijn we naar een monument gegaan, want niet zo heel bijzonder was, maar het snorkelen bij dat monument was zo gaaf. ik heb zoveel vissen gezien en zelfs een haai van anderhalve meter. ik kijk altijd tijdens snorkelen onder dingen en holtes en daar zag ik een haai schuilen. ik denk dat ik daar wel 2 en halve uur heb gesnorkelt. ik heb tijdens al het snorkelen 2 keer in een stekelig ding gestaan. wat echt mijn eigen schuld was, omdat ik raakte ze heel bewust zelf aan, omdat dan volgen de stekels je vinger. maar als je ze iets te hard aanraakt prikken ze je. ik heb er gelukkig geen last van gehad. een andere kerel van het hostel moest naar het zieken huis omdat hij stapte met zijn hele voet op zo`n ding. de 2de dag zijn we naar de hoogste berg gegaan van hawaii. 4200 meter hoog. met sneeuw, en er waren telescopen die in de ruimte kunne kijken. wij konden daar niet door kijken. maar was wel leuk om dat allemaal te zien. en het was er heel koud -2 celcius en winderig. en ik heb daar de mooiste zonsondergang gezien. foto`s staan op facebook, ik zal ook een paar in tijd op mijn blog zetten. de derde dag hebben we bijna heel de dag in het water gelegen. eerst een paar uur naar een schildpaddenbaai, waar ik bijna heel de tijd met schildpadden gezwommen heb, tot een meter dichtbij. ze zijn helemaal niet bang, zolang je maar rustig beweeg. ik heb er daar in totaal 12 gezien. en later die dag hebben we een nacht snorkel gedaan, niet echt nacht maar meer op het moment dat het donker werd. we moesten daarvoor een organisatie inschakelen, omdat het was snorkelen met mantaroggen. en dat was mijn beste watersnorkel ervaring ooit. het zijn roggen die plankton eten en totaal ongevaarlijk zijn. en ze kunnen wel 3 meter groot worden. wij zagen die avond 5 roggen van ongeveer 1,5 meter groot. wat ze doen is omdat het donker is, gooien ze licht in het water en dat trekt plankton aan en dat trekt weer mantaroggen aan, echt fantastisch. die dag heb ik schildpadden gezien en walvissen en dolfijnen en manta roggen. walvissen zie je overal omdat het is walvis seizoen en de mannetjes springen dan uit het water. en als je tijdens het snorkelen duikt kan je ze horen. de volgende dag zijn we naar de ander kant van het eiland gegaan, waar het klimaat heel anders is, oost is nat en west is droog. het regende ook veel. die kant zijn we de vulkanen gaan bezoeken, jammer genoeg waren ze helemaal niet actief, het enigste wat we konden zien is een beetje stoom. maar het was wel gaaf om al die lavavelden te zien. en we hebben daar 1 waterval bezocht. dat was het einde van dat eiland, daarna zijn we naar maui gegaan. en daar weer het zelde verhaal, oost is nat en west is droog. we hebben eerst een trip gedaan vanuit het hostel waar we verbleven. naar een strand, waar je kon snorkel en van rotsen springen. maar het mooste was aan de ooste kant. er zijn daar zoveel watervallen en we hadden er 1 gevonden die afgelegen lag, en we hebben daar ook in de pool gezwommen. het zag er echt al een paradeis uit. we hebben er in totaal stuk of 5 bezocht. en voor 1 moesten we een uur hiken, maar die waterval was zo mooi. hij was wel 400 ft hoog, dat is 135 meter hoog. we moesten daarvoor door een bamboe bos hiken. en met die duitsers waar ik mee reizde, dat waren typische hotel mensen, en ze waren heel de tijd bang dat hun auto berooft werd. dus ze namen elke keer hun electronische spullen mee, wat niet zo`n goed idee was omdat het regende veel. het waren hele vriendelijke mensen en heel behulpzaam. ik heb daarna maui verlaten omadat mijn vlucht naar japan was 2 dagen later. en nu zit ik dus in japan.
28 Februari 2012 - 08:07
Nils:
Dat is mooi en lang verhaal!
Ik ben benieuwd of de bedden en alle andere dingen in Japan niet minimaal een meter te klein zijn... -
28 Februari 2012 - 19:39
Toon En Hetty:
Wat zal het saaaiiii zijn als jij weer in nederland komt na al die avonturen!!! Liefs van ons. -
29 Februari 2012 - 23:21
Skinnie Chef:
mooi verhaal weer ouwe trek je je trui weer aan als naar japan gaat kan frissies zijn