tokyo - Reisverslag uit asakusa, Japan van jors knoot - WaarBenJij.nu tokyo - Reisverslag uit asakusa, Japan van jors knoot - WaarBenJij.nu

tokyo

Door: jors

Blijf op de hoogte en volg jors

09 Maart 2012 | Japan, asakusa

Brrrrrrrrr koud hier. mijn vlucht was weer koud en ik was al een beetje ziek voordat ik instapte. mijn gedachte was dat ik het hostel in tokyo nooit zou vinden, omdat een boel is in japans en mensen spreken bijna geen engels, en het hostel was best ver weg van het vliegveld. maar het was geen enkel probleem, het hostel had een goede route omschrijving op de website gezet. en ik ben niet verdwaald. nog niet althans. ik ben later in de week natuurlijk wel verdwaald, ik en grote steden dat gaat niet samen. al moet ik zeggen dat tokyo best goed te doen is b.v. de metro is heel goed geregeld, en ze hebben goede engelse metro kaarten waarmee ik zo de hele stad heb kunnen zien. elk stads gedeelte is gespecialiseert in iets teminste daar lijkt het op. een deel daar heb je alleen maar elektronische winkels een andere deel alleen maar kleding winkels een andere deel weer alleen maar clubs en bars en restaurant. de sushi is echt heerlijk, ik wilde op een avond eten halen, en voordat ik weg wilde gaan kwam het hostel met schalen sushi aan voor iederen. er was gelukkig genoeg dus heb ik ook maar genoeg genomen, met een biertje natuurlijk. ze deden dat omdat het was een feestdag, ze vierden of eerden dat kinderen goed zullen groeien, groeidag heette het dan ook.ik snap wel waarom, na al dat eten groei je wel. ik ben nog steeds niet groen na al dat japans eten, dus het zal nog wel goed zijn. al heb ik wel opeens 2 extra vingers;) ik heb al veel dingen fout gedaan, ze hebben allemaal kleine regeltjes waarvan ik niks weet b.v. je kijkt elkaar niet aan uit beleeftheid (raar) en op een avond met maaltijd had ik 3 gerechten tegelijk, rijst, soep en vlees. ik wilde even wat soep nemen en ik doe mijn stokjes in de rijst, niet goed, dat betekent dat er iemand overleden is, op die manier herdenk je iemand. en je loopt altijd links zodat mensen je rechts in kunnen halen, zelfs op de roltrap. en ik stond dus aan de rechter kant, weer niet goed. de mensen zijn wel heel vriendelijk en behulpzaam. al lijken ze me wel eenzame mensen, je ziet ze altijd alleen lopen of doen. zelfs in een bar zie je ze alleen zitten, waar je normaal toch wel met een groepje zit. en vaak hebben de vrouwen en piep muizen stemmetje en soms de mannen ook heel grappig, vooral als ze op straat staan te verkopen. ik heb ook 2 tempels bezocht die nog steeds in gebruik zijn. voor de tempel staat een bak met spijlen erboven, en ik wist niet waarvoor dat was, en later zag ik dat ze er geld in gooien en dan gaan bidden. wel jammer ik kon net niet door de spijlen met mijn armen, hahaha. ik heb ook een paar uur zitten lezen op het plein van de tempel, het was een mooi uitzicht op de tempel in het bos. ik heb ook een nieuwe laptop gekocht, ik heb alleen wat progammas nodig, office en windows movie maker of zoiets. als iemand tips heeft waar ik die makkelijk kan krijg. tokyo is al met al leuk, al lijkt het veel op nederland en ik vind dat 2 weken lang genoeg is.

• 09 Maart 2012 - 08:45

Maria:

Mooie foto's Jors. Leuk altijd om je verhalen te lezen.
    Ik ben nog steeds druk met school en zit er wel een klein beetje doorheen. Gelukkig heb ik nu weekend en kan ik het hele weekend leuk huiswerkopdrachten maken. Nils is het weekend aan het
    werk in de schoenenwinkel dus kan ik lekker doorwerken.
    A.s. maandag is het weer tijd voor de modeshow bij voorwinden. ik zal foto's van celi op FB plaatsen.

• 09 Maart 2012 - 09:41

Teele:

Ha Jors, klinkt ook weer heel goed! Mooi dat je zo veel mee maakt! Wij ook hoor, hier in de Hoeksche Waard is ook altijd iets loos, bijvoorbeeld Tessa's verjaardag morgen, dan gaan we elkaar allemaal weer goed aankijken!

• 09 Maart 2012 - 11:06

Lydia Van Veen:

Hoi Jors,

Ik blijf het leuk vinden wat je schrijft, ik lees het met plezier!!!

• 09 Maart 2012 - 13:42

Tante Aalties:

Hoi Jors,
    Das weer een mooi verhaal je bent vast de reus tussen de Japaners.
    Wij hier hebben lekker kunnen schaatsen op natuurijs wat erg leuk was.
    moest en beetje aan jou denken toen we ook een keer een tocht hebben geschaatst toe was je volgens mij even oud oud als Silvester nu, je zat toen lekker aan de chocomel van geitenmelk!!.
    Jors blijf schrijven we genieten van je verhalen pas op jezelf groet van ons.

• 11 Maart 2012 - 09:37

Amy:

Haha geweldig, zie je al staan op de trol trap :p
    Succes met al dat 'rare' eten! ;)
    Xx