bali bukit
Door: jors
Blijf op de hoogte en volg jors
28 April 2012 | Indonesië, Batavia
Het regen seizoen is nu officeel helemaal over, er is misschien 1 kleine bui gevallen in de laatste maand. het is nu behoorlijk warm, maar ik ben er goed aan gewend en ik hou er wel van. mijn plan eerst was om naar de gili eilanden te gaan, die eilanden liggen vlak naast bali. ik zou daar 2 meiden ontmoeten die ik al eerder had ontmoet, maar ik ben eerst naar amed gegaan voor een duik, het was echt een schitterende duik bij een schipwrak met heel veel koraal en vissen. mijn duiken is ook al een beetje verbetert, want eerst kon ik maar een 35 min onder water maar nu kan ik al 50 min. dat vind ik wel leuk natuurlijk. maar nu bleek het dus dat die meiden daar ook zaten. maar het was een rare ontmoeting omdat ze zaten alle twee in een ander hotel en ze gingen ook al snel weg. ik heb daar nog met hun 2 dagen gezeten geluierd en gesnorkel en toen zijn we weer gescheiden vertrokken. ik ben naar sanur gegaan, naar een hostel met zwembad en onbeperkt films kijken. ik heb daar niet veel gedaan, alleen de omgeving verkent en veel gelezen EN ik heb 2 starwars film gekeken, dat was weer lang geleden ( 4 maanden ) dus dat werd weer tijd. mijn boek ben ik echt gek op hij het SHANTARAM, en het is echt een heel intens boek, ik denk dat dat vooral komt omdat dit boek een waargebeur verhaal is, een waargebeurt extreem verhaal. ik zit vaak te lezen en dan kan ik niet stoppen omdat je dan eenmaal in dat verhaal gezogen zit. ik moet wel zeggen dat ik heb bij dat hostel weinig contact gehad, ik had geen speciale band met die mensen in het hostel zoals je dat wel eens kan hebben. ze waren allemaal eigenlijk heel erg lui en zaten heel de dag rond het zwembad of de tv. al deed ik ook niet veel, maar ik was wel elke dag op pad. al heb ik er maar een paar dagen gezeten en ben ik gauw naar jimbaran in bukit gegaan, waar ik ben gaancouchsurfen. ik ben op 8 april gaan couchsurfen en ik mocht tot 7 mei tot ik vertrek mocht ik blijven. het is een russiche, verlegen, aparte maar wel behulpzaam en vriendelijk. het duurde ook een paar dagen voordat ze een beetje los kwam, maar nu kijk ze me al aan als ik met haar praat, ook niet altijd maar in het begin dat ik haar ontmoeten heb ik haar ogen noit gezien, ze keek altijd naar het plafond of zoiets. ik ben in jimbaran veel gaan surfen, het is een mooi strand e mooie golven en het was 10 minuten rijden. op 1 dag warende golven 3,5 meter hoog. en ik heb toen ook mijn surfboard gebroken. tijdens het zwemmen naar het strand, ik moest zwemmen omdat mijn surfboard lag tussen de vissen verder op, werd ik door de stroming om een clif en om het strand heen gezogen. ik moest daarna naar het volgende strand zwemmen tegen de stroming in omdat er was allen maar en grote clif en rotsen om mij heen nadat ik van het strand door de stroming werd gezogen. en het duurde me 1 uur om bij het volgende strand te komen. maarja eing goed al goed, soort van want die dag stopte mijn laptop er ook mee. ik had een hele goede dag die dag. ik heb over het algemeen geen grote band met bali, ik denk dat het komt omdat ik niet echt een persoon ben die azie te gek vind. ik ben meer van zuid amerika. we hebben nog bij xenia ( mijn couchsurfhost ) gebarbequed, en ik was de baas van de barbeque, zoals ik al eerder in ander verhalen heb verteld ben ik altijd wel blij met barbeque, en ik ben naar de vismarkt gegaan in de vroege ochtend en heb daar 4 kg garnalen gehaalt en 2 vissen. het was een geslaagde barbeque, het was voor haar verjaardag. en er waren alleen maar russen. ik heb weinig russen ontmoet in mijn reis maar hier op bali stikt het ervan, en de typische rus is vaak serieus en zakelijk. net als mij ;) ik heb nog een paar dagen te gaan op bali, ik ga nog naar en sauna en nog een paardagen naar kleine eilandjes om te duiken en dan ga ik alweer naar OZ australie, ik ben toch wel een beetje zenuwachtig om een jaar naar OZ te gaan en te werken daar, al is het meer dat ik enthousiast ben dan zenuwachtig.